| |     latinica | english  
Насловна
Комеморација на Српском војничком гробљу у Софији и пријем у Амбасади Р.Србије поводом Дана примирја у Првом св. рату

Након подизања заставе РС, амбасадор В. Ћургус је одржао говор у част палим борцима Српске војске у Првом светском арту. Свештеници СПЦ су одржали опело уз учешће црквеног хора ’’Св. Јован Златоусти’’ из Пирота а затим се приступило церемонији плагања венаца.

Венац су први положили представнци Амбасаде, да би затим следили представници бугарских власти, свих земаља учесница у рату, као и представници Македоније, Хрватске и БиХ, представнции страних војних изасланстава у Софији, свих видова бугарских оружаних снага, борачких асоцијација Бугарске, наших удружења бораца, дијаспоре, и српских пограничних општина Ниш, Пирот и Димитровград. Комеморацији је присуствовао и значајан број грађана Србије и Бугарске.

После комеморативне свечаности на Српском војничком гробљу, у Амбасади је одржан традиционални пријем за све учеснике комеморативне свечаности. Хор ’’Св. Јован Златоусти’’ из Пирота је извео музички програм са спелтом српских традицоналних песама.


Верзија за штампу
Важне информације
02.07.2018 - ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА ЗА НАБАВКУ РАДОВА НА КОМПЛЕКСУ СРПСКО ВОЈНИЧКО ГРОБЉЕ 1912-1919 У СОФИЈИ - ПОКАНА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОФЕРТИ ЗА ПОРЪЧКАТА НА РАБОТИТЕ НА КОМПЛЕКСА НА СРЪБСКОТО ВОЕННО ГРОБИЩЕ 1912-1919 В СОФИЯ
Финасирање мобилности уметника
Комеморација на Српском војничком гробљу у Софији и пријем у Амбасади Р.Србије поводом Дана примирја у Првом св. рату
Стипендије Владе Р. Србије за школску 2017-2018 годину
ОГЛАС ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА У ЦИЉУ ОТУЂЕЊА НЕПОКРЕТНОСТИ – ОТУЂЕЊА ДИПЛОМАТСКЕ НЕПОКРЕТНЕ ИМОВИНЕ У ЊУЈОРКУ (СЈЕДИЊЕНЕ АМЕРИЧКЕ ДРЖАВЕ), ТОКИЈУ (ЈАПАН), БОНУ (НЕМАЧКА) И БЕРНУ (ШВАЈЦАРСКА)
Јавни позив за доделу националних признања