Printer Friendly Version 03.06.2024 - 21. Међународни дечји етно фестивал ,,Деца Балкана с духовношћу Европе" одржан у Хаскову, Р. Бугарској @ 3 June 2024 09:01 AM

На 21. Међународном дечјем етно фестивалу ,,Деца Балкана с духовношћу Европе” одржаном у Хаскову, у Бугарској, Хор и Балетски студио Дечјег културног центра Београд освојили су четири пехара - две специјалне награде и треће место у категоријама Вокални ансамбли поп, рок, џез и Модеран балет. Балетски студио представио се са две кореографије, а Хор са две хорске нумере и једном солистичком композицијом у извођењу Љубице Стојкић.


Фестивал, који се одржава поводом прославе 1. јуна – Међународног дана детета, традиционално се одржава на Летњој позоришној сцени у зеленој оази Минералне бање у околини Хаскова.

Такмичење вокалних и плесних група са Балкана – Босне и Херцеговине, Молдавије, Румуније, Северне Македоније, Русије, Украјине, Србије, Црне Горе и из свих области Бугарске пратила је Бугарска национална телевизија, која је снимала Гала концерт и такмичење деце Балкана у музицирању, певању и плесу.

Након изузетно успешног наступа на фестивалу у Хаскову, млади амбасадори културе из Дечјег културног центра Београд били су и уважени гости Амбасаде Србије у Софији.