Printer Friendly Version 03.06.2024 - 21. Međunarodni dečji etno festival ,,Deca Balkana s duhovnošću Evrope" održan u Haskovu, R. Bugarskoj @ 3 June 2024 09:03 AM

Na 21. Međunarodnom dečjem etno festivalu ,,Deca Balkana s duhovnošću Evrope” održanom u Haskovu, u Bugarskoj, Hor i Baletski studio Dečjeg kulturnog centra Beograd osvojili su četiri pehara - dve specijalne nagrade i treće mesto u kategorijama Vokalni ansambli pop, rok, džez i Moderan balet. Baletski studio predstavio se sa dve koreografije, a Hor sa dve horske numere i jednom solističkom kompozicijom u izvođenju Ljubice Stojkić.

Festival, koji se održava povodom proslave 1. juna – Međunarodnog dana deteta, tradicionalno se održava na Letnjoj pozorišnoj sceni u zelenoj oazi Mineralne banje u okolini Haskova.

Takmičenje vokalnih i plesnih grupa sa Balkana – Bosne i Hercegovine, Moldavije, Rumunije, Severne Makedonije, Rusije, Ukrajine, Srbije, Crne Gore i iz svih oblasti Bugarske pratila je Bugarska nacionalna televizija, koja je snimala Gala koncert i takmičenje dece Balkana u muziciranju, pevanju i plesu.

Nakon izuzetno uspešnog nastupa na festivalu u Haskovu, mladi ambasadori kulture iz Dečjeg kulturnog centra Beograd bili su i uvaženi gosti Ambasade Srbije u Sofiji.