| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
Veliko Trnovo 3
1504 СОФИЈА
БУГАРСКА

Телефон:  + 3592 / 946-16-35 Локација/Мапа
Телефон:  + 3592 / 946-16-33 Конзуларна надлежност
Факс:        + 3592 / 946-10-59 Почасни конзули
Е-mail: sofia@emb-serbia.com  
Веб сајт: http://www.sofia.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Обележавање 147 година од убиства Васила Левског

Дана 19. фебруара 2020. године у Бугарској се обележава годишњица смрти Васила Левског, бугарског револуционара, познат и као „Апостол слободе“, који је био творац стратегије покрета за ослобађање Бугарске од Османске владавине. Традиционално се у свим већим градовима у Бугарској одаје почаст националном хероју полагањем венаца на споменике. У Софији су наведеној церемонији присуствовали чланови дипломатског и војног кора, представници бугарских институција и бугарски грађани. Испред Амбасаде Р.Србије у Софији, венац је положио амбасадор Жељко Јовић.


Међународни сајам пољопривреде у Пловдиву

У Пловдиву, у периоду од 19. до 23. фебруара о.г., одржава се међународни сајам пољопривреде, један од највећих економских догађајa у агробизнису у југоисточној Европи. Сајам је организован под покровитељством Министарства пољопривреде, хране и шумарства, те је исти свечано отворила министарка пољопривреде Бугарске Десислава Танева. Церемонији отварања сајма присуствовао је амбасадор Жељко Јовић. 


Гостовање Народног позоришта из Ниша у Софији

Дана 18. фебруара о.г., Народно позориште из Ниша гостовало је у Државном музичком театру "Стефан Македонски" у Софији. Том приликом изведен је мјузикл Цигани лете у небо, по мотивима приповетке "Макар Чудра" Максима Горког, у режији Десимира Станојевића. Представи је присуствовао и амбасадор Жељко Јовић, који је претходно представнике позоришта из Ниша примио у Амбасади Р. Србије у Софији.

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова