| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак:
9:00 – 17:00 часова

Конзуларно одељење
(рад са странкама):
09:00 - 12:00 часова
 

 Празници

Адреса
Ул. Велико Трново бр. 3
1504 СОФИЈА
БУГАРСКА

Телефон:  + 3592 / 946-16-35  - и у хитним случајевима ван радног времена Локација/Мапа
Телефон:  + 3592 / 946-16-33 Конзуларна надлежност
Факс:        + 3592 / 946-10-59 Почасни конзули
Е-mail: srb.emb.bulgaria@mfa.rs   
Веб сајт: http://www.sofia.mfa.gov.rs

 


 
 
 
27.11.2023 - Амбасадор Ж. Јовић одржао састанак са министарком за иновације и развој у Влади РБ, Миленом Стојчевом

Амбасадор Жељко Јовић се 24. новембра 2023. године састао са министарком за иновације и развој у Влади РБ, Миленом Стојчевом. Током састанка амбасадор је представио досадашње успехе Републике Србије у области дигитализације, иновација и развоја науке, те истакао чврсто опредељење Републике Србије и њених надлежних институција да стратегију свог даљег развоја заснивају на снажном и посвећеном ангажману у области науке, развоја иновативних технологија и повезивања истих са кључним сферама друштва.

Министарка Стојчева је изнела сличне ставове и указала на активности Републике Бугарске и њеног министарства, те истакла личну иницијативу да средином фебруара следеће године, у Софији буде организована регионална конференција на којој би се размотриле могућности успостављања конкретне сарадње у поменутим областима, а међу сродним министарствима и надлежним институцијама регионалних држава, у циљу стварања јаче конкурентне способности нашег региона и могућности за даљи, јачи и бржи развој.


12.11.2023 - Дан Св. Краља Милутина

Дана 12. новембра 2023. године у просторијама Амбасаде обележена је крсна слава, Св. краљ Милутин. У присуству великог броја Срба који раде и живе у Р. Бугарској, гостију из СПЦ и БПЦ, пресечен је славски колач и на пригодан начин обележен овај велики догађај.

Претходно су амбасадор и запослени у Амбасади, присуствовали Светој литургији у цркви Свете Недеље у Софији, након које су венце на кивот Св. краља Милутина, положили амбасадор Јовић и државни серетар у Министарству за рад, социјална и борачка питања, Дејан Антић.


Обележавање Дана примирја у Првом светском рату на Српском војничком гробљу у Софији

Дана 11. новембра 2023. године на Српском војничком гробљу у Софији, полагањем венаца одата је пошта палим српским херојима и обележен је Дан примирја у Првом светском рату.

Обележавању Дана примирја и полагању венаца присуствовали су запослени у Амбасади Србије у Софији, представници српских држављана који живе и раде у Софији, као и чланови Друштва за неговање слободарских традиција Србије из Ниша. Овогодишње обележавање овог важног дана одржано је без прусуства других званица и представника дипломатског кора, због почетка радова на реконструкцији гробља и уређења парцеле, а у сарадњи са Министарством за рад, социјална и борачка питања Владе Републике Србије.

Иначе, 12. новембра 2023. године у Софији је боравио и државни секретар поменутог министарства, Дејан Антић, који је са амбасадором Јовићем обишао гробље, поклонио се сенима палих српских јунака и остварио увид у започете радове.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова