| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
Veliko Trnovo 3
1504 СОФИЈА
БУГАРСКА

Телефон:  + 3592 / 946-16-35 Локација/Мапа
Телефон:  + 3592 / 946-16-33 Конзуларна надлежност
Факс:        + 3592 / 946-10-59 Почасни конзули
Е-mail: sofia@emb-serbia.com  
Веб сајт: http://www.sofia.mfa.gov.rs  

 


 
02.07.2018 - ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА ЗА НАБАВКУ РАДОВА НА КОМПЛЕКСУ СРПСКО ВОЈНИЧКО ГРОБЉЕ 1912-1919 У СОФИЈИ - ПОКАНА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОФЕРТИ ЗА ПОРЪЧКАТА НА РАБОТИТЕ НА КОМПЛЕКСА НА СРЪБСКОТО ВОЕННО ГРОБИЩЕ 1912-1919 В СОФИЯ

Амбасада Републике Србије у Софији објављује Позив за подношење понуда за набавку радова на санацији и рестаурацији комплекса Српско војничко гробље 1912-1919 у Софији. Позив и Конкурсна документација (Књига 1 и Књига 2) могу се преузети на следећим интернет адресама:

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/01_-_ПОЗИВ_ЗА_ПОДНОШЕЊЕ_ПОНУДА.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/02_Књига_1.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/03_Књига_2.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/04_ПОЈАШЊЕЊЕ_КОНКУРСНЕ_ДОКУМЕНТАЦИЈЕ.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Odluka_o_obustavi_postupka_nabavke_radova_na_sanaciji_vojnickog_groblja_u_Sofiji.pdf

Посолството на Република Сърбия в Република България обявява Покана за представяне на оферти за поръчката на работите по санирането и реставрацията на комплекса на Сръбското военно гробище 1912-1919 в София. Поканата и Конкурсната документация (Книга 1 и Книга 2) могат да бъдат изтеглени от следните уебсайтове:

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/01_ПОКАНА_ЗА_ПРЕДСТАВЯНЕ_НА_ОФЕРТA.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/02_Книга_1_–_превод_на_български_език.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/03_Книга_2_–_превод_на_български_език.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/04_ПОЯСНЕНИЕ_НА_КОНКУРСНАТА_ДОКУМЕНТАЦИЯ_–_превод_на_български.pdf

 

 

 


Финасирање мобилности уметника

Министарство културе Републике Србије годинама уназад редовно расписује КОНКУРСЕ за ФИНАНСИРАЊЕ МОБИЛНОСТИ уметника, професионалних кадрова и стручњака у области културе, који својим радом и пројектима доприносе промоцији културне баштине Србије и модерног уметничког стваралаштва њених грађана, како у земљи, тако и у иностранству.

С тим у вези, Амбасада Републике Србије у Софији обавештава да је следећи овакав конкурс планиран за септембар 2018. године, те позива заинтересоване раднике из области уметности да додатне информације о овоме пронађу на следећој интернет адреси: 

www.kultura.gov.rs/konkursi

 

       


 
 
Посета парламентарне делегације РС Бугарској, 11-12.9.2018

Председница Народне скупштине РС Маја Гојковић била је у званичној посети Софији 11. септембра 2018. године. Током посете сусрела се са председницом бугарског Народног собрања Цветом Карајанчевом, председником Бугарске Руменом Радевим и другим високим бугарским званичницима.

 

Oпширније...
Позив за бесплатни тромесечни курс српског језика преко скајпа

ПОЗИВ ЗА БЕСПЛАТНИ ТРОМЕСЕЧНИ КУРС СРПСКОГ ЈЕЗИКА ПРЕКО СКАЈПА (SKYPE) У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ONLINE УЧЕЊЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА КАО ЗАВИЧАЈНОГ“

Удружење Академска Српска Асоцијација позива припаднике дијаспоре старости од 7 до 30 година да се пријаве на бесплатни индивидуални тромесечни курс српског језика преко Скајпа (Skype).

Под покровитељством Министарства културе и информисања РС, наставља се са популаризацијом и даљом реализацијом он-лајн наставе. Циљ пројекта је популаризација српског језика код дијаспоре преко вршњачког образовања, односно држање индивидуалних часова српског језика преко Скајпа (Skype) омладини из дијаспоре, од стране студената са Департмана за српски језик.

Oпширније...
Делегација МУП РС у дводневној радној посети Софији

На позив Валентина Радева, министра унутрашњих послова РБ, делегација Министарства унутрашњих послова РС у саставу Дијана Хркаловић, државни секратар МУП РС, Горан Драговић, командант Жандармерије и пуковник полиције, и Дејан Миленковић, начелник службе за специјалне истражне методе, била је у дводневној радној посети Софији, 4-5. јулa 2018.

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова