| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак:
9:00 – 17:00 часова

Конзуларно одељење
(рад са странкама):
09:00 - 12:00 часова
 

 Празници

Адреса
Ул. Велико Трново бр. 3
1504 СОФИЈА
БУГАРСКА

Телефон:  + 3592 / 946-16-35  - и у хитним случајевима ван радног времена Локација/Мапа
Телефон:  + 3592 / 946-16-33 Конзуларна надлежност
Факс:        + 3592 / 946-10-59 Почасни конзули
Е-mail: srb.emb.bulgaria@mfa.rs   
Веб сајт: http://www.sofia.mfa.gov.rs

 

 

 


 
 
 
14.06.2024 – Амбасадор Јовић, гост средње транспортне школе у Сливници, "Никола Јонков Валцаров

На иницијативу ученика Средње транспортне школе из Сливнице, иначе општине која се налази у близини српске границе, организован је Дан Србије, а којем су поред амбасадора Јовића, председника Општине Сливница, Васка Стоилкова, председника Скупштине Општине Сливница, Милка Миланова, директорке, наставника и ученика поменуте сколе, присуствовала и деца из пиротске Средње стручне школе, које је предводила директорка Марија Ћирић.


Током самог догађаја, ученици бугарске школе су приредили краћи културно уметнички програм, као и упечатљиву презентацију Србије и њених знаменитости и лепота. Амбасадор Јовић се у обраћању присутнима, захвалио на дивној иницијативи и на прилици да се деца из две школе, две различите државе, упознају и створе услове за даља дружења и заједничке активности. Амбасадор је истакао да је посебно радостан јер је таква манифестација управо оно што би требало да се дешава свакодневно, указавши да су везе међу људима, међу народима, а посебно међу младим нараштајима различитих нација, можда и најважније за светлу будућност нашег региона.

Амбасадор је истакао да је "наш циљ, и Републике Србије и Републике Бугарске, да останете овде, у Србији, Бугарској. Путујте, образујте се на универзитетима, али се вратите. Без вас немамо будућност. Веома је важно успостављати везе између младих две земље, јер тако ћете се боље разумети, учићете једни од других, разбићете предрасуде, које још увек постоје. Када сте заједно, упознаћете се, када се упознате, разумећете се, а када се разумете међусобно, и ако буде неких мањих проблема, решићете их много лакше. Сада, са новим аутопутевима и у Србији и Бугарској, од Софије до Ниша се стиже за сат и 45 минута, до Београда за три сата и 45 минута. Србија ће до краја 2027. године направити брзе пруге. Имаћете најбоље услове да путујете, да се упознајете. Само остаје да нађете поводе који ће вас окупљати и овде и у Србији. Дружите се, учите, и пре свега будите добри људи, јер је то најважније у животу."


10.06.2024 – Амбасадор Ж. Јовић уручио награде за компанију године у Бугарској

На десетогодишњицу манифестације "Компанија године", у присуству бројних званица из јавног живота Бугарске, као и представника бизниса не само из Буграске него и ширег региона, додељене су награде компанијама које су у протеклој години биле најбоље у области маркетинга, управљања и иновација.

Амбасадор Јовић је том приликом уручио награде директору Компаније "Мерцедес", Неговану Јосифовићу, иначе држављанину Србије који неколико година живи и ради у Софији, и представници компаније "Zepter Bulgaria", Милици Радуловић.

Амбасадор се присутнима и организаторима захвалио на препознавању квалитета које имају српске компаније и српски држављани који живе и раде у Бугарској, а који тиме на најбољи начин доприносе ширењу угледа Србије и стварању услова за још јаче повезивање Србије и Бугарске.


05.06.2024 – Амбасадор Ж. Јовић и изасланик одбране, потпуковник Ж. Симић присуствовали свечаном отварању 16. Међународног сајма војне опреме у Пловдиву

У присуству председника Р. Бугарске, Румена Радева, министра одбране Р. Бугарске, других високих званичника, бројних иностраних делегација и представника дипкор-а, данас је у Пловдиву свечано отворен 16. Међународни сајам „Хемус - одбрана, антитероризам и безбедност“.

Сајму су присуствовали и амбасадор Јовић и изасланик одбране Р. Србије, потпуковник, Жељко Симић, који су кроз бројне контакте током манифестације представили капацитете и потенцијале српске одбрамбене индустрије и конкретне делегације позвали да посете Србију и успоставе чвршће контакте са нашим произвођачима.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова