| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
Veliko Trnovo 3
1504 СОФИЈА
БУГАРСКА

Телефон:  + 3592 / 946-16-35 Локација/Мапа
Телефон:  + 3592 / 946-16-33 Конзуларна надлежност
Факс:        + 3592 / 946-10-59 Почасни конзули
Е-mail: sofia@emb-serbia.com  
Веб сајт: http://www.sofia.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
24. годишњи добротворни базар у Софији, учешће Амбасаде

Амбасада je, после двогодишње паузе, учествовала на Годишњем добротворном базару, 24. по реду, који је организовао Међународни клуб жена из Софије (МКЖ), 2. децембра. И ове, као и претходних година, окупио се велики број амбасада (око 60), настојећи да у најбољем светлу прикажу земље које представљају. Сва средства прикупљена током базара, амбасаде, на основу уговора о донацији, предају Међународном клубу жена, који одлучује како ће она бити утрошена (више о добротворним пројектима које МКЖ подржава може се пронаћи на његовој интернет страници: https://iwc-sofia.org/charity-projects-portfolio-2/).

 

Oпширније...
Учешће ПВ А.Брнабић на Самиту Startup Europe, 15.11.2018, у Софији

Самит Startup Europe 2018 одржан је 15.о.м. у Софији у организацији ЕК и еврокомесарке за дигитализацију М.Габриејл. Први пут овакав Самит организован је у Бугарској и окупио је око 500 учесника. На свечаном отварању говорили су, поред М.Габријел, и ПВ РБ Б.Борисов и градоначелник Софије Ј.Фандакова, а на првом панелу најважнији гости и учесници скупа били су ПВ Србије А.Брнабић, ПВ Црне Горе Д.Марковић и ПВ Македоније З.Заев. Посебан значај њиховом учешћу дао је током свог обраћања и ПВ Борисов, позвавши их да са главне сцене заједно потврде значај повезаности ЗБ када је у питању дигитализација, стварање јединственог тржишта, развој стартап предузетништва и сл.

 

Oпширније...
Комеморација на српском војничком гробљу у Софији и пријем у Амбасади поводом Дана примирја у Првом св.рату

Поводом стогодишњице обележавања Дана примирја у Првом св.рату, и одавања почасти српским војницима који су дали своје животе за одбрану домовине, амбасада РС у Софији је у петак, 9. новембра о.г, традиционално и у складу с устаљеном праксом, организовала комеморативну свечаност на Српском војничком гробљу у Софији. На почетку церемоније, уз звуке војничке трубе, испред споменика палим српским војницима подигнута је застава РС а затим су свештеници СПЦ из Пирота, у пратњи пиротског црквеног хора, одржали опело за пострадале српске војнике на територији Бугарске у периоду од 1912-1913. Амбасадор В.Ћургус је одржао говор у част палим борцима Српске војске у Првом св.рату, након чега се приступило церемонији полагања венаца.

Истог дана у поподневним часовима у простијама Амбасаде приређен је пригодни пријем, на коме је било је присутно око 350 гостију из Србије и Бугарске, као и бројни представници овдашњег дипломатског кора. 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова