| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
Veliko Trnovo 3
1504 СОФИЈА
БУГАРСКА

Телефон:  + 3592 / 946-16-35 Локација/Мапа
Телефон:  + 3592 / 946-16-33 Конзуларна надлежност
Факс:        + 3592 / 946-10-59 Почасни конзули
Е-mail: sofia@emb-serbia.com  
Веб сајт: http://www.sofia.mfa.gov.rs  

 


 
Јавни позив за доделу националних признања

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВA

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону На основу члана 23. Закона о државној управи („Службени гласник Републике Србије", број 79/05, 101/07,95/10, и 99/14), члана 42. Закона о дијаспори и Србима у региону („Службени гласник Републике Србије", број 88/09), члана 11. Правилника о условима и поступку додељивања националних признања у области односа матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону („Службени гласник Републике Србије", број 6/2010),и Одлуке о објављивању јавног позива за подношење предлога за доделу националних признања за изузетан допринос,резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе Срба у региону, број 9/2016-05/3 од 06. априла.2016. године,

објављује се

ЈАВНИ ПОЗИВ

за подношење предлога за доделу националних признања за изузетан допринос, резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе Срба у региону

 

Oпширније...
 
 
Интервју амбасадора Владимира Ћургуса бугарској новинској агенцији ''Новините''

У интервјуу који је 8.6.2016. дао за софијску новинску агенцију 'Новините', амбасадор Републике Србије у Софији ЊЕ Владимир Ћургус је коментарисао тренутно стање билатералних односа Србије и Бугарске, приступне преговоре Србије и ЕУ, као и одговор Србије на мигрантску кризу у Европи.

Ваша екселенцијо, колико се одмакло у имплементацији пројекта изградње гасног интерконектора између Србије и Бугарске? Да ли ће поменутим интерконектором потећи гас до 2019.г, као што се најављивало?

Министарства енергетике Р. Бугарске и Р. Србије су у сталном контакту у вези са реализацијом пројекта изградње гасне интерконекције Бугарска-Србија. Постоји потпуна сагласност обе стране у вези са важношћу овог пројекта, као перспективе развоја гасног тржишта и диверсификације снабдевања у региону. 

Oпширније...
MСП РС Ивица Дачић на 126. Министарском састанку Савета Европе, Софија, 18.5.2016

Обраћајући се учесницима 126. министарског састанка Савета Европе Министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић изјавио је данас у Софији да је за Србију једино прихватљиво статусно неутрално ангажовање Савета Европе на Косову и Метохији уз поштовање резолуције Савета безбедности УН 1244 и додао да Србија очекује да ће Савет Европе наставити с доследним поштовањем овог принципијелног става. 

Oпширније...
Интервју амбасадора Владимира Ћургуса дневном листу ''Стандарт''

- Ваша екселенцијо, како иду преговори за прикључење Србије у ЕУ, који су почели почетком ове године?

- Засад иду како је предвиђено. Преговори су почели од поглавља 35, а у јуну се вероватно очекује и отварање поглавља 23 и 24. Српски парламент је усвојио многе законе како бисмо ускладили наше законодавство са оним из земаља ЕУ.

 

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова