| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
Veliko Trnovo 3
1504 СОФИЈА
БУГАРСКА

Телефон:  + 3592 / 946-16-35 Локација/Мапа
Телефон:  + 3592 / 946-16-33 Конзуларна надлежност
Факс:        + 3592 / 946-10-59 Почасни конзули
Е-mail: sofia@emb-serbia.com  
Веб сајт: http://www.sofia.mfa.gov.rs  

 


 
Јавни позив за доделу националних признања

РЕПУБЛИКА СРБИЈА МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВA

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону На основу члана 23. Закона о државној управи („Службени гласник Републике Србије", број 79/05, 101/07,95/10, и 99/14), члана 42. Закона о дијаспори и Србима у региону („Службени гласник Републике Србије", број 88/09), члана 11. Правилника о условима и поступку додељивања националних признања у области односа матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону („Службени гласник Републике Србије", број 6/2010),и Одлуке о објављивању јавног позива за подношење предлога за доделу националних признања за изузетан допринос,резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе Срба у региону, број 9/2016-05/3 од 06. априла.2016. године,

објављује се

ЈАВНИ ПОЗИВ

за подношење предлога за доделу националних признања за изузетан допринос, резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе Срба у региону

 

Oпширније...
 
 
''Заједно можемо више и боље'', интервју амбасадора Републике Србије часопису ''Черга''

Њ.Е. АМБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ – ВЛАДИМИР ЋУРГУС Заједно можемо више и живећемо пуно боље Радимо на заједничким пројектима у области туризма и културе, који су наша будућност, изјавио је он у интервјуу за часопис „Черга“

- Ваша Екселенцијо, Србија је омиљена дестинација за бугарске туристе. Све више је гостију из Ваше земље и код нас. По вашем мишљењу, има ли још мера које треба предузети за повећање броја туриста између две земље?

 

Oпширније...
Интервју амбасадора Владимира Ћургуса бугарској новинској агенцији ''Новините''

У интервјуу који је 8.6.2016. дао за софијску новинску агенцију 'Новините', амбасадор Републике Србије у Софији ЊЕ Владимир Ћургус је коментарисао тренутно стање билатералних односа Србије и Бугарске, приступне преговоре Србије и ЕУ, као и одговор Србије на мигрантску кризу у Европи.

Ваша екселенцијо, колико се одмакло у имплементацији пројекта изградње гасног интерконектора између Србије и Бугарске? Да ли ће поменутим интерконектором потећи гас до 2019.г, као што се најављивало?

Министарства енергетике Р. Бугарске и Р. Србије су у сталном контакту у вези са реализацијом пројекта изградње гасне интерконекције Бугарска-Србија. Постоји потпуна сагласност обе стране у вези са важношћу овог пројекта, као перспективе развоја гасног тржишта и диверсификације снабдевања у региону. 

Oпширније...
MСП РС Ивица Дачић на 126. Министарском састанку Савета Европе, Софија, 18.5.2016

Обраћајући се учесницима 126. министарског састанка Савета Европе Министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић изјавио је данас у Софији да је за Србију једино прихватљиво статусно неутрално ангажовање Савета Европе на Косову и Метохији уз поштовање резолуције Савета безбедности УН 1244 и додао да Србија очекује да ће Савет Европе наставити с доследним поштовањем овог принципијелног става. 

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова