| |     latinica | english  
Насловна
Одлуке о суфинасирању пројеката

Припаднике српске дијаспоре у Бугаркој обавештавамо да су 19.6. о.г. донете Одлуке о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону. Одлуке можете преузети на следећим линковима:

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-DIJASPORA-2019.pdf

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-REGION-2019-1.pdfПосета српске министарке за европске интеграције Јадранке Јоксимовић Софији, 22-23.4.2019

Министарка за европске интеграције Републике Србије Јадранка Јоксимовић боравила је 22. и 23. априла у радној посети Бугарској. Главна тема разговора које је имала с високим представницима Бугарске била је активности и планови Србије за наставак европских интеграција, односно сарадње две земље у том процесу, и о билатералним односима. 


Oпширније...
Бесплатни двомесечни курс српског језика

У оквиру пројекта ''Онлине учење српског језика као завичајног'', удружење Академска спрска асоцијација позива припаднике дијаспоре старости од 7 до 14 година да се пријаве на беспатни индивидуални двомесечни курс српског језика преко интернета (Скyпе).

Конкурс траје од 16.4.2019. до 12.5.2019. Почетак наставе је од 20.5.2019, а завршетак 14.7.2019. 

Остале информације у вези с овим се налазе на е-страници http://asasocijacija.com/

Контакт е-адреса је asasocijacija@gmail.comКонкурси за суфинасирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матице и дијаспоре

Обавештавамо да је МСП РС расписала конкурсе за суфинасирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону, односно у дијаспори. Конкурси су отворени до 1.4.2019. а информације о њима и процедури за пријављивање се могу наћи на следећем линку:

http://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursiДесета конференција српске медицинске дијаспоре

Амбасада обавештава да је у току организовање Десете конференције српске медицинске дијаспоре која ће се одржати у Београду, од 20. до 22. јуна 2019.г. под покровитељством Њ.К.В. Александра Карађорђевића и Принцезе Катарине. Свечано отварање Конференције и пријем за све учеснике одржаће се у хотелу Хилтон, у Београду, 20.6.2019. с почетком у 9.00 сати.

 


Oпширније...
Пријем поводом Дана државности Р. Србије и 140-те годишњице дипломатских односа Србије и Бугарске

У амбасади Р. Србије у Софији, 13.2.2019, свечаним пријемом обележан је Дан државности Р. Србије и 140 година од успостављања дипломатских односа између Р.Србије и Р.Бугарске.

 


Oпширније...
24. годишњи добротворни базар у Софији, учешће Амбасаде

Амбасада je, после двогодишње паузе, учествовала на Годишњем добротворном базару, 24. по реду, који је организовао Међународни клуб жена из Софије (МКЖ), 2. децембра. И ове, као и претходних година, окупио се велики број амбасада (око 60), настојећи да у најбољем светлу прикажу земље које представљају. Сва средства прикупљена током базара, амбасаде, на основу уговора о донацији, предају Међународном клубу жена, који одлучује како ће она бити утрошена (више о добротворним пројектима које МКЖ подржава може се пронаћи на његовој интернет страници: https://iwc-sofia.org/charity-projects-portfolio-2/).

 


Oпширније...
Учешће ПВ А.Брнабић на Самиту Startup Europe, 15.11.2018, у Софији

Самит Startup Europe 2018 одржан је 15.о.м. у Софији у организацији ЕК и еврокомесарке за дигитализацију М.Габриејл. Први пут овакав Самит организован је у Бугарској и окупио је око 500 учесника. На свечаном отварању говорили су, поред М.Габријел, и ПВ РБ Б.Борисов и градоначелник Софије Ј.Фандакова, а на првом панелу најважнији гости и учесници скупа били су ПВ Србије А.Брнабић, ПВ Црне Горе Д.Марковић и ПВ Македоније З.Заев. Посебан значај њиховом учешћу дао је током свог обраћања и ПВ Борисов, позвавши их да са главне сцене заједно потврде значај повезаности ЗБ када је у питању дигитализација, стварање јединственог тржишта, развој стартап предузетништва и сл.

 


Oпширније...
Комеморација на српском војничком гробљу у Софији и пријем у Амбасади поводом Дана примирја у Првом св.рату

Поводом стогодишњице обележавања Дана примирја у Првом св.рату, и одавања почасти српским војницима који су дали своје животе за одбрану домовине, амбасада РС у Софији је у петак, 9. новембра о.г, традиционално и у складу с устаљеном праксом, организовала комеморативну свечаност на Српском војничком гробљу у Софији. На почетку церемоније, уз звуке војничке трубе, испред споменика палим српским војницима подигнута је застава РС а затим су свештеници СПЦ из Пирота, у пратњи пиротског црквеног хора, одржали опело за пострадале српске војнике на територији Бугарске у периоду од 1912-1913. Амбасадор В.Ћургус је одржао говор у част палим борцима Српске војске у Првом св.рату, након чега се приступило церемонији полагања венаца.

Истог дана у поподневним часовима у простијама Амбасаде приређен је пригодни пријем, на коме је било је присутно око 350 гостију из Србије и Бугарске, као и бројни представници овдашњег дипломатског кора. Kvadrilateralni sastanak ПР РС А. Вучића с премијерима Бугарске, Румуније и Грчке, Варна, 2.11.2018

 

Peti po redu kvadrilateralni sastanak PR Vučića s premijerima Bugarske, Rumunije i Grčke održan je u Varni, 2.11.2018. Na poziv PV RB Borisova u svojstvu gosta učestvovao je i premijer Izraela B.Netanjahu. On je sa četvoricom balkanskih lidera imao zajednički ručak, a prethodno i bilateralne razgovore. 

Fokus samita bio je na infrastrukturnim projektima u regionu, energetici, a sa skupa je potekla i nova ideja da se Srbija, Bugarska, Grčka i Rumunija kandiduju za zajedničkog domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu 20130.g. Dogovoreno je da sledeći kvadrilateralni sastanak održi u decembru o.g. u Beogradu, na kojem će na poziv PR Vučića kao domaćina sastanka gost biti austrijski kancelar S. Kurc. Događaju u Varni i razgovorima četvorice visokih zvaničnika dat je izvanredan medijski tretman i publicitet.  Посета парламентарне делегације РС Бугарској, 11-12.9.2018

Председница Народне скупштине РС Маја Гојковић била је у званичној посети Софији 11. септембра 2018. године. Током посете сусрела се са председницом бугарског Народног собрања Цветом Карајанчевом, председником Бугарске Руменом Радевим и другим високим бугарским званичницима.

 


Oпширније...
Делегација МУП РС у дводневној радној посети Софији

На позив Валентина Радева, министра унутрашњих послова РБ, делегација Министарства унутрашњих послова РС у саставу Дијана Хркаловић, државни секратар МУП РС, Горан Драговић, командант Жандармерије и пуковник полиције, и Дејан Миленковић, начелник службе за специјалне истражне методе, била је у дводневној радној посети Софији, 4-5. јулa 2018.


Oпширније...
Изложба фотографија ''Примењена носталгија''

У галерији ''Академија'' у згради бугарске Националне академије уметности, у четвртак, 7.6.2018.г, у организацији Министарства за европске интеграције РС и Државног института за културу при бугарком МСП, и под покровитељством Амбасаде РС у Бугарској и бугарске амбасаде у Београду, одржана је свечаност поводом отварања изложбе фотографија Београда и Софије ''Примењена носталгија''.


Oпширније...
Полазници Дипломатске академије МСП РС у посети Дипломатском институту МСП РБ

У оквиру студијске посете реализоване 5. и 6. јуна о.г, тридесет полазника ДА на челу с директором Миром Милосављевић и њеним замеником амб. Станишом Остојићем, посетило је Амбасаду, Дипломатски институт МСП РБ, и Представништво Европске комисије у Бугарској.


Oпширније...
Посета бугарских новинара и туристичких оператера златиборском округу, пријем у Амбасади

У просторијама Амбасаде РС данас (15.4.2018) је боравило двадесет представника најзначајнијих бугарских медија и власника туристичких агенција који, на позив туристичке организације Златибора већ другу годину заредом посећују златиборски регион, где ће им бити обезбеђен тродневни боравак и обилазак туристичких знаменитости тог краја. 

 


Oпширније...
Конкурс за суфинансирање пројеката очувањa и јачањa веза матичне државе и дијаспоре/Срба у региону.

Амбасада Рапублике Србије у Софији обавештава заинтересоване организације и удружења Срба у Бугарској да је Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије расписала Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону. Рок за пријаву на Конкурс је до 30. 3. 2018. Ближе информације у вези с овим могу се наћи на следећим е-адресама:

http://www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-dijaspore

http://www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-regiona

 Посета Александра Вучића, председника Р. Србије, Софији, 23.2.2018.

ПР РС А. Вучић био је у званичној посети Софији, у петак, 23.2.2018. Општа оцена овдашње јавности је да се ради о врло значајној посети која ће допринети даљем развоју билатералних односа две земље, а, с аспекта евроинтеграција РС, посета је важна зато што се дешава у време бугарског председавања ЕУ где је Софија као један од главних приоритета истакла промоцију перспективе чланства у ЕУ земаља ЗБ.


Oпширније...
Неформални састанак МИП држава чланица и кандидата ЕУ (Гимних), Софија, 15-6.2.2018, интервју ППВ и МИП РС Ивице Дачића БНТ-у

У оквиру бугарског председавања ЕУ, у Софији је 15. и 16.2.2018. одржан неформални састанак МИП ДЧ и држава кандидата ЕУ, тзв. Гимних. Поред високопозиционираних представника ЕУ администрације, на састанку је учествовало двадесет МИП из земаља чланица ЕУ, а другог дана састака придружили су им се и МИП земаља које имају статус кандидата за чланство у Унији.

Напомињемо да је другог дана Гимних састанка, односно непосредно након његовог завршетка, уз посредство Амбасаде ППВ и МИП РС И. Дачић дао специјални интервју за БНТ, који се може видети на следећем интерент линку: 

http://news.bnt.bg/bg/a/ivitsa-dachich-v-spetsialno-intervyu-za-bnt

 


Oпширније...
Први фудбалски турнир ДКП у Софији

У суботу 3. фебруара 2018. године одржан је Први фудбалски турнир амбасада у Р. Бугарској. Домаћин и организатор турнира је био Бугарски фудбалски савез под покровитељством председника савеза Борислава Михајлова. Утакмице су одигране у мултифункционалној сали у бази „Бојана“, а учествовало је шест екипа: Амбасада В. Британије, Амбасада Р. Србије, два тима Амбасаде САД, Афрички пантери (заједничка екипа амбасада афричких држава) и екипа Бугарског фудбалског савеза. Екипа Амбасаде Р. Србије је заузела прво место.

У групној фази су одигране утакмице са тимом В. Британије (6:2) и првим тимом САД (4:1). У финалном мечу тим Амбасаде Р. Србије је победио екипу Афрички пантери резултатом 4:0.

На свечаној церемонији сви учесници су награђени пехаром, а посебне плакете су уручене судијама Христијани Гутевој и Димитрини Милковој.

https://www.youtube.com/watch?v=JyWluxiX8oA

https://www.youtube.com/watch?v=NppJ4_s8hck

 Посета Зоране Михајловић, ППВ и министрице грађевинарства, саобраћаја и инфраструкутре Р. Србије, Софији

Зорана Михајловић, ППВ и министрица грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, боравила је ур адној посети Софији, 29.1.2018. Михајловић је током свог боравка у Софији имала састанке с бугарским министром за регионални развој Николајем Нанковим, односно министром транспорта Ивајлом Московским.


Oпширније...
Промотивна кампања Туристичке организације Србије ''Дани Србије''

У главном холу Амбасаде РС у Софији је у петак (19.5.2017), у организацији ТОС и ТА ''Бохемија'' из Бугарске, и под покровитељством Амбасаде, одржана свечаност у оквиру регионалне промотивне кампање ТОС под називом ''Дани Србије у Софији'', која ће, по речима самосталног саветника ТОС Жељке Пудар, поред Софије обухватити Љубљану, Бања Луку, Темишвар и Подгорицу.

 


Oпширније...
Културно-уметничка манифестација ''Лесковац поздравља Софију''

У бугарској престоници је у уторак, 9.5.2017. гостовао Лесковачки културни центар, чији су уметници у градском позоришту ''Сити марк арт центар'' извели пред бугарском публиком и представницима медија једноипосатни културно-уметнички програм ''Лесковац поздравља Бугарску''. Програм се састојао од колажа фолклорних, глумачких и певачких сценских тачака лесковачких уметника.

 


Oпширније...
Други свесрпски пословни форум ''Цирих Експо 2017''

Удружење српских привредника Швајцарске организује Свесрпски самит послвне и академске дијаспоре Цирих Експо 2017 у Диектихону крај Цириха, 2-4. јун 2017.

Циљ самита је повезивање пословних људи припадника српске заједнице у Швајцарској, предстстављање предузећа из Републике Србије и Републике Српске, и њихово повезивање са швајцарским компанијама.

Више информација о овоме на следећем линку: хттп://www.привредници.цхПотписан споразум о сарадњи између Лесковца и Елин Пелина

Општина Елин Пелин је 23.11.2016. била домаћин састанка са представницима општине Лесковац, Република Србија, током кога је потписиван Споразум о партнерству између две општине око предстојећег заједничког Програма прекограничне сарадње ИПА-Бугарска - Србија од 2014. до 2020. године, и реализације пројекта " Стварање бољег окружења за образовање и развој младих у пограничном региону". 

 


Oпширније...
Изложба лесковачких сликара у Софији

Изложбом под називом Артнет, у организацији Културног центра Универзитета Св. Климент Охридски из Софије и Лесковачког културног центра, бугарској публици се у уторак, 15.11.2016. представила група лесковачких и бугарских сликара. Лесковачки кулутурни центар овом поставком први пут гостује у иностранству. Свечаном отварању изложбе присуствовали су амбасадор Републике Србије у Бугарској Владимир Ћургус, који је у име Амбасаде Републике Србије поздравио присутне уметнике, и први секретар Амбасаде Дејан Костић. 


Oпширније...
Комеморација на српском гробљу у Софији поводом Дана примирја у Првом светском рату

Поводом дана примирја у Првом св.рату, амбасада РС у Софији је у четвртак, 10.11.2016, организовала комеморативну свечаност на Српском војничком гробљу у Софији. Након подизања заставе РС, амбасадор В.Ћургус је одржао говор у част палим борцима Српске војске у Првом св.рату. Свештеник СПЦ је у пратњи црквеног хора из Пирота одржао опело, а затим се приступило церемонији полагања венаца. 

        

После комеморативне свечаности, у Амбасади је приређен традиционални пријем.Вече српско-бугарског пријатељства

У главном холу Амбасаде РС у Софији је у петак (21.10.2016.) одржано прво Вече српско-бугарског пријатељства. Организатори вечери су били Амбасада РС и Удружење српско-бугарског пријатељства (УСБП), а повод је био завршетак овогодишњег песничког конкурса кога сваке године организује УСБП и на који је учествовало преко 100 бугарских и српских песника из матичних земаља, Европе и света.

 


Oпширније...
''Заједно можемо више и боље'', интервју амбасадора Републике Србије часопису ''Черга''

Њ.Е. АМБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ – ВЛАДИМИР ЋУРГУС Заједно можемо више и живећемо пуно боље Радимо на заједничким пројектима у области туризма и културе, који су наша будућност, изјавио је он у интервјуу за часопис „Черга“

- Ваша Екселенцијо, Србија је омиљена дестинација за бугарске туристе. Све више је гостију из Ваше земље и код нас. По вашем мишљењу, има ли још мера које треба предузети за повећање броја туриста између две земље?

 


Oпширније...
Интервју амбасадора Владимира Ћургуса бугарској новинској агенцији ''Новините''

У интервјуу који је 8.6.2016. дао за софијску новинску агенцију 'Новините', амбасадор Републике Србије у Софији ЊЕ Владимир Ћургус је коментарисао тренутно стање билатералних односа Србије и Бугарске, приступне преговоре Србије и ЕУ, као и одговор Србије на мигрантску кризу у Европи.

Ваша екселенцијо, колико се одмакло у имплементацији пројекта изградње гасног интерконектора између Србије и Бугарске? Да ли ће поменутим интерконектором потећи гас до 2019.г, као што се најављивало?

Министарства енергетике Р. Бугарске и Р. Србије су у сталном контакту у вези са реализацијом пројекта изградње гасне интерконекције Бугарска-Србија. Постоји потпуна сагласност обе стране у вези са важношћу овог пројекта, као перспективе развоја гасног тржишта и диверсификације снабдевања у региону. 


Oпширније...
MСП РС Ивица Дачић на 126. Министарском састанку Савета Европе, Софија, 18.5.2016

Обраћајући се учесницима 126. министарског састанка Савета Европе Министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић изјавио је данас у Софији да је за Србију једино прихватљиво статусно неутрално ангажовање Савета Европе на Косову и Метохији уз поштовање резолуције Савета безбедности УН 1244 и додао да Србија очекује да ће Савет Европе наставити с доследним поштовањем овог принципијелног става. 


Oпширније...
Интервју амбасадора Владимира Ћургуса дневном листу ''Стандарт''

- Ваша екселенцијо, како иду преговори за прикључење Србије у ЕУ, који су почели почетком ове године?

- Засад иду како је предвиђено. Преговори су почели од поглавља 35, а у јуну се вероватно очекује и отварање поглавља 23 и 24. Српски парламент је усвојио многе законе како бисмо ускладили наше законодавство са оним из земаља ЕУ.

 


Oпширније...
Сарадња српских и бугарских писаца, књижевно вече у Амбасади

Сарадња српских и бугарских писаца, књижевно вече организовано у Амбасади Р. Србије у Софији, 8.3.2016. У просторијама Амбасаде Р. Србије у Софији је 02.03.2016.г. организовано је књижевно вече, посвећено сарадњи српских и бугарских писаца. Овај догађај, који је реализован на иницијативу и у сарадњи са Асоцијацијом писаца Софије (АПС), посвећен је представљању 20 превода бугарских књига прозе и поезије које је на српски језик превео и приредио српски писац Бранко Ристић.


Oпширније...
Председница парламента Републике Србије у посети Софији

Председница Парламента Републике Србије Маја Гојковић била је у радној посети Софији, 22-23.2.2016. Она се током посете сусрела с бугарским високим званичницима ПР Плевнелијевим и ПВ Борисовим који су потврдили континуирану подршку Бугарске евроинтеграцијској политици Србије.


Oпширније...
Конкурс за (су)финансирање пројеката из културе Срба у иностранству за 2016.г.
К О Н К У Р С ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ИЛИ СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОJЕКАТА У ОБЛАСТИ КУЛТУРНИХ ДЕЛАТНОСТИ СРБА У ИНОСТРАНСТВУ У 2016. ГОДИНИ На основу члана 76. Закона о култури („Службени гласник РС“, број 72/09), Правилника о начину, мерилима и критеријумима за избор пројеката у култури који се финансирају и суфинансирају из буџета Републике Србије („Службени гласник РС” број 10/16), а у складу са Уредбом о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса која реализују удружења („Службени гласник РС“, бр. 8/12, 94/13 и 93/15), Република Србија МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА Сектор за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Расписује: К О Н К У Р С за финансирање или суфинансирање проjеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2016. години

Oпширније...
Комеморација и пријем поводом Дана примирја у Првом светском рату

Поводом дана примирја у Првом св.рату, амбасада РС у Софији је у уторак 10. новембра организовала комеморативну свечаност на Српском војничком гробљу у Софији. Након подизања заставе РС, амбасадор В.Ћургус је одржао говор у част палим борцима Српске војске у Првом св.рату.


Oпширније...
Обележавање Дана примирја у I Светском рату, 11. новембра

Поводом 11. новембра, дана потписивања примирја у I Светском рату, у Софији је у петак, 08. новембра, одржана комеморативна свечаност на Српском војничком гробљу.

Испред амбасаде Републике Србије, амбасадор В. Ћургус је одржао говор и положио венац на Спомен костурницу српских ратника, заједно са изаслаником одбране Републике Србије, пуковником Мирославом Митровићем.


Oпширније...
Интервјуи председника Републике Србије Томислава Николића током дводневне званичне посете Републици Бугарској

Током дводневне званичне посете Републици Бугарској, 18-19. септембра 2013. године, на позив председника Републике Бугарске Росена Плевнелијева, председник Републике Србије Томислав Николић дао је интервјуе за водеће бугарске медије....


Oпширније...
Пословни форум Србија-Бугарска, 18.09.2013.

У оквиру званичне посете председника Р. Србије Томислава Николића Бугарској,  18. септембра је одржан је  Српско-бугарски пословни форум у организацији бугарске Трговачко-индустријске привредне коморе (БТПП), Привредне коморе Србије (ПКС) и Амбасаде Р. Србије у Софији.
Привредну делегацију Србије чинили су представници 29 предузећа из сектора фармацеутике, информатике, транспорта и логистике, прехрамбене, гумарске, металске и електро-индустрије и туризма, као и представници Слободне зоне Пирот. Скуп су подржале и две новоосноване мешовите Српско-бугарске привредне коморе (Софија и Пловдив).


 


Oпширније...
Посета председника Републике Србије Томислава Николића Бугарској, 18-19. септембра 2013. године

 

 

 

 

 

 

 

Председник Републике Србије Томислав Николић боравио је у дводневној званичној посети Републици Бугарској, 18-19. септембра 2013. године, на позив председника Републике Бугарске Росена Плевнелијева.


Oпширније...
Вести
Одлуке о суфинасирању пројеката
Посета српске министарке за европске интеграције Јадранке Јоксимовић Софији, 22-23.4.2019
Бесплатни двомесечни курс српског језика
Конкурси за суфинасирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матице и дијаспоре
Десета конференција српске медицинске дијаспоре
Пријем поводом Дана државности Р. Србије и 140-те годишњице дипломатских односа Србије и Бугарске
24. годишњи добротворни базар у Софији, учешће Амбасаде
Учешће ПВ А.Брнабић на Самиту Startup Europe, 15.11.2018, у Софији
Комеморација на српском војничком гробљу у Софији и пријем у Амбасади поводом Дана примирја у Првом св.рату
Kvadrilateralni sastanak ПР РС А. Вучића с премијерима Бугарске, Румуније и Грчке, Варна, 2.11.2018
Посета парламентарне делегације РС Бугарској, 11-12.9.2018
Делегација МУП РС у дводневној радној посети Софији
Изложба фотографија ''Примењена носталгија''
Полазници Дипломатске академије МСП РС у посети Дипломатском институту МСП РБ
Посета бугарских новинара и туристичких оператера златиборском округу, пријем у Амбасади
Конкурс за суфинансирање пројеката очувањa и јачањa веза матичне државе и дијаспоре/Срба у региону.
Посета Александра Вучића, председника Р. Србије, Софији, 23.2.2018.
Неформални састанак МИП држава чланица и кандидата ЕУ (Гимних), Софија, 15-6.2.2018, интервју ППВ и МИП РС Ивице Дачића БНТ-у
Први фудбалски турнир ДКП у Софији
Посета Зоране Михајловић, ППВ и министрице грађевинарства, саобраћаја и инфраструкутре Р. Србије, Софији
Промотивна кампања Туристичке организације Србије ''Дани Србије''
Културно-уметничка манифестација ''Лесковац поздравља Софију''
Други свесрпски пословни форум ''Цирих Експо 2017''
Потписан споразум о сарадњи између Лесковца и Елин Пелина
Изложба лесковачких сликара у Софији
Комеморација на српском гробљу у Софији поводом Дана примирја у Првом светском рату
Вече српско-бугарског пријатељства
''Заједно можемо више и боље'', интервју амбасадора Републике Србије часопису ''Черга''
Интервју амбасадора Владимира Ћургуса бугарској новинској агенцији ''Новините''
MСП РС Ивица Дачић на 126. Министарском састанку Савета Европе, Софија, 18.5.2016
Интервју амбасадора Владимира Ћургуса дневном листу ''Стандарт''
Сарадња српских и бугарских писаца, књижевно вече у Амбасади
Председница парламента Републике Србије у посети Софији
Конкурс за (су)финансирање пројеката из културе Срба у иностранству за 2016.г.
Комеморација и пријем поводом Дана примирја у Првом светском рату
Обележавање Дана примирја у I Светском рату, 11. новембра
Интервјуи председника Републике Србије Томислава Николића током дводневне званичне посете Републици Бугарској
Пословни форум Србија-Бугарска, 18.09.2013.
Посета председника Републике Србије Томислава Николића Бугарској, 18-19. септембра 2013. године
Архива вести