| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - Petak:
9:00 – 17:00 časova

Konzularno odeljenje
(rad sa strankama):
09:00 - 13:00 časova


Adresa
Veliko Trnovo 3
1504 Sofija
Bugarska

Telefon: + 3592 / 946-16-35 Lokacija/Mapa
Telefon: + 3592 / 946-16-33 Konzularna nadležnost
Faks:     + 3592 / 946-10-59 Počasni konzuli
E-mail: srb.emb.bulgaria@mfa.rs   
Veb sajt: http://www.sofia.mfa.gov.rs

 

 

 

 

 


 
 
 
23.06.2022 - Ambasador Željko Jović prisustvovao odbojkaškom meču muških reprezentacija Srbije i SAD u Sofiji

Ambasador Jović prisustvovao je odbojkaškom meču muških reprezentacija Srbije i SAD, u okviru odbojkaške Lige nacija, koja se održava u Sofiji i u kojoj učestvuje 16 nacionalnih timova iz celog sveta.

Pored vatrenog navijanja i logističke podrške koju je pružio našoj reprezentaciji, ambasador je nakon odigranog meča, na terenu Hale Armeec, sa posebnim zadovoljstvom čestitao nedavno sklapanje braka bugarske odbojkaške reprezentativke i kapitena bugarskog tima, Elice Vasileve, i našeg reprezentativca, Aleksandra Atanasievića, koji su ovim činom dali potvrdu bliskosti dva naroda i dve države.

U društvu predsednika Odbojkaške federacije R. Bugarske, Ljubomira Ganeva, i brojnih zvanica iz javnog i političkog života Bugarske, ambasador će i u naredna tri dana bodriti srpsku reprezentaciju, na utakmicama sa Brazilom, Kanadom i Australijom.


21.06.2022 - Ambasador Željko Jović prisustvovao je ekonomskom forumu „Sofija Economic Forum III“ u Sofiji

Dana 21.06.2022. godine, ambasador Željko Jović prisustvovao je ekonomskom forumu „Sofija Economic Forum III“, pod pokroviteljstvom neprofitne organizacije „Delphi Economic Forum“ i nevladine organizacije „Centar za liberalne strategije“.

Tokom foruma, koji je održan u vidu panel diskusija, analiziran je scenario novog globalnog i regionalnog bezbednosnog poretka nakon vojnih sukoba u Ukrajini, te su razmotrene teme o značaju proširenja EU, geopolitičkih tenzija i energetske tranzicije, strateških infrastrukturnih projekata i digitalne transformacije. Učesnici su takođe razgovarali o izazovima ekonomskog rasta, inflaciji, kandidaturi za evrozonu, razvoju regionalnih ekonomskih klastera i tržišta rada, transportnog sektora, kao i o direktnim stranim investicijama.

Forum je otvorio potpredsednik i ministar finansija R. Bugarske, A. Vasilev, a učestvovali su zamenica ministra energetike RB, Iva Petrova, savetnik PV Grčke za energetiku, DŽ. Kremlis, predsednik Američke privredne komore u Bugarskoj, O. Market, izvršni direktor Bulgartransgasa, V. Malinov, šef Odeljenja za praćenje sistemskog rizika Narodne banke Rumunije, F. Dragu, zamenik ministra odbrane Grčke, N. Čardalias predstavnici državnih finansijskih institucija, regionalni i domaći predstavnici privrednih subjekata, ambasadorka Francuske u RB, F. Robin, amb. Grčke, Dimitros Hronopolos, i drugi članovi dipkora, a putem video poruke, obratio se i Evropski komesarom za proširenje EU, Oliver Varhelji.


20.06.2022 – Ambasador Jović prisustvovao obeležavanju praznika opštine Elin Pelin „Šopski praznik“

Povodom tradicionalnog obeležavanja Šopskog praznika, koji se i ove godine održao u Elin Pelinu, inače opštini koja je pobratimljena sa Opštinom Leskovac, na velikoj manifestaciji na gradskom stadionu prisustvovao je i ambasador Željko Jović.

Tom prilikom ambasador se obratio prisutnim građanima ove male ali visoko razvijene industrijske zone (treća po veličini u Republici Bugarskoj), kao i ostalim prisutnim gostima, zahvalivši se predsedniku opštine, Ivajlu Simeonovu, kao i opštinskoj administraciji, na trudu i radu koji su do danas uložili tokom realizacije zajedničkih transgraničnih i drugih projekata sa srpskim opštinama, kao i na svemu što rade na zbližavanju dva bratska naroda i dve prijateljske države. U tom smislu, ambasador je ponovio svoju spremnost da i dalje i lično, ali i ceo kolektiv srpske Ambasade u Sofiji, doprinesu jačanju odnosa u svim oblastima međusobne, već plodotvorne saradnje.

Na obeležavanju ovog praznika, koji inače traje čitave sedmice, prisustvovala je i  delegacija profesora i učenika Više turističke škole iz Leskovca, koja se predstavila svojim kulinarskim umećima i specijalitetima, po kojima je Leskovac veoma poznat u Bugarskoj ali i celom regionu.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova