| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Veliko Trnovo 3
1504 SOFIJA
BUGARSKA

Telefon: + 3592 / 946-16-35 Lokacija/Mapa
Telefon: + 3592 / 946-16-33 Konzularna nadležnost
Faks:     + 3592 / 946-10-59 Počasni konzuli
E-mail: sofia@emb-serbia.com  
Veb sajt: http://www.sofia.mfa.gov.rs  

 
 
 
24. Godišnji dobrotvorni bazar u Sofiji, učešće Ambasade

Ambasada je, posle dvogodišnje pauze, učestvovala na Godišnjem dobrotvornom bazaru, 24. po redu, koji je organizovao Međunarodni klub žena iz Sofije (MKŽ), 2. decembra. I ove, kao i prethodnih godina, okupio se veliki broj ambasada (oko 60), nastojeći da u najboljem svetlu prikažu zemlje koje predstavljaju. Sva sredstva prikupljena tokom bazara, ambasade, na osnovu ugovora o donaciji, predaju Međunarodnom klubu žena, koji odlučuje kako će ona biti utrošena (više o dobrotvornim projektima koje MKŽ podržava može se pronaći na njegovoj internet stranici: https://iwc-sofia.org/charity-projects-portfolio-2/).

 

 

Opširnije...
Učešće Premijera Vlade RS Ane Brnabić na Samitu Startup Europe, u Sofiji, 15.11.2018

Samit Startup Europe 2018 održan je 15.o.m. u Sofiji u organizaciji EK i evrokomesarke za digitalizaciju M.Gabriejl. Prvi put ovakav Samit organizovan je u Bugarskoj i okupio je oko 500 učesnika. Na svečanom otvaranju govorili su, pored M.Gabrijel, i PV RB B.Borisov i gradonačelnik Sofije J.Fandakova, a na prvom panelu najvažniji gosti i učesnici skupa bili su PV Srbije A.Brnabić, PV Crne Gore D.Marković i PV Makedonije Z.Zaev. Poseban značaj njihovom učešću dao je tokom svog obraćanja i PV Borisov, pozvavši ih da sa glavne scene zajedno potvrde značaj povezanosti ZB kada je u pitanju digitalizacija, stvaranje jedinstvenog tržišta, razvoj startap preduzetništva i sl.

 

Opširnije...
Komemoracija na srpskom vojničkom groblju u Sofiji i prijem u Ambasadi povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu

Povodom stogodišnjice obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu i odavanja počasti srpskim vojnicima koji su dali svoje živote za odbranu domovine, ambasada RS u Sofiji je u petak, 9. novembra o.g, tradicionalno i u skladu s ustaljenom praksom, organizovala komemorativnu svečanost na Srpskom vojničkom groblju u Sofiji. Na početku ceremonije, uz zvuke vojničke trube, ispred spomenika palim srpskim vojnicima podignuta je zastava RS a zatim su sveštenici SPC iz Pirota, u pratnji pirotskog crkvenog hora, održali opelo za postradale srpske vojnike na teritoriji Bugarske u periodu od 1912-1913. Ambasador V.Ćurgus je održao govor u čast palim borcima Srpske vojske u Prvom sv.ratu, nakon čega se pristupilo ceremoniji polaganja venaca.

Istog dana u popodnevnim časovima u prostijama Ambasade priređen je prigodni prijem, na kome je bilo je prisutno oko 350 gostiju iz Srbije i Bugarske, kao i brojni predstavnici ovdašnjeg diplomatskog kora. 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova