| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - Petak:
9:00 – 17:00 časova

Konzularno odeljenje
(rad sa strankama):
09:00 - 13:00 časova


Adresa
Veliko Trnovo 3
1504 Sofija
Bugarska

Telefon: + 3592 / 946-16-35 - i u hitnim slučajevima van radnog vremena Lokacija/Mapa
Telefon: + 3592 / 946-16-33 Konzularna nadležnost
Faks:     + 3592 / 946-10-59 Počasni konzuli
E-mail: srb.emb.bulgaria@mfa.rs   
Veb sajt: http://www.sofia.mfa.gov.rs

 


 
 
 
27.11.2023 - Ambasador Ž. Jović održao sastanak sa ministarkom za inovacije i razvoj u Vladi RB, Milenom Stojčevom

Ambasador Željko Jović se 24. novembra 2023. godine sastao sa ministarkom za inovacije i razvoj u Vladi RB, Milenom Stojčevom. Tokom sastanka ambasador je predstavio dosadašnje uspehe Republike Srbije u oblasti digitalizacije, inovacija i razvoja nauke, te istakao čvrsto opredeljenje Republike Srbije i njenih nadležnih institucija da strategiju svog daljeg razvoja zasnivaju na snažnom i posvećenom angažmanu u oblasti nauke, razvoja inovativnih tehnologija i povezivanja istih sa ključnim sferama društva.

Ministarka Stojčeva je iznela slične stavove i ukazala na aktivnosti Republike Bugarske i njenog ministarstva, te istakla ličnu inicijativu da sredinom februara sledeće godine, u Sofiji bude organizovana regionalna konferencija na kojoj bi se razmotrile mogućnosti uspostavljanja konkretne saradnje u pomenutim oblastima, a među srodnim ministarstvima i nadležnim institucijama regionalnih država, u cilju stvaranja jače konkurentne sposobnosti našeg regiona i mogućnosti za dalji, jači i brži razvoj.


12.11. 2023 Dan Sv. Kralja Milutina

Dana 12. novembra 2023. godine u prostorijama Ambasade obeležena je krsna slava, Sv. kralj Milutin. U prisustvu velikog broja Srba koji rade i žive u R. Bugarskoj, gostiju iz SPC i BPC, presečen je slavski kolač i na prigodan način obeležen ovaj veliki događaj.

Prethodno su ambasador i zaposleni u Ambasadi, prisustvovali Svetoj liturgiji u crkvi Svete Nedelje u Sofiji, nakon koje su vence na kivot Sv. kralja Milutina, položili ambasador Jović i državni seretar u Ministarstvu za rad, socijalna i boračka pitanja, Dejan Antić.


Obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu na Srpskom vojničkom groblju u Sofiji

Dana 11. novembra 2023. godine na Srpskom vojničkom groblju u Sofiji, polaganjem venaca odata je pošta palim srpskim herojima i obeležen je Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Obeležavanju Dana primirja i polaganju venaca prisustvovali su zaposleni u Ambasadi Srbije u Sofiji, predstavnici srpskih državljana koji žive i rade u Sofiji, kao i članovi Društva za negovanje slobodarskih tradicija Srbije iz Niša. Ovogodišnje obeležavanje ovog važnog dana održano je bez prusustva drugih zvanica i predstavnika diplomatskog kora, zbog početka radova na rekonstrukciji groblja i uređenja parcele, a u saradnji sa Ministarstvom za rad, socijalna i boračka pitanja Vlade Republike Srbije.

Inače, 12. novembra 2023. godine u Sofiji je boravio i državni sekretar pomenutog ministarstva, Dejan Antić, koji je sa ambasadorom Jovićem obišao groblje, poklonio se senima palih srpskih junaka i ostvario uvid u započete radove.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova