| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - Petak:
9:00 – 17:00 časova

Konzularno odeljenje
(rad sa strankama):
09:00 - 13:00 časova


Adresa
Veliko Trnovo 3
1504 Sofija
Bugarska

Telefon: + 3592 / 946-16-35 - i u hitnim slučajevima van radnog vremena Lokacija/Mapa
Telefon: + 3592 / 946-16-33 Konzularna nadležnost
Faks:     + 3592 / 946-10-59 Počasni konzuli
E-mail: srb.emb.bulgaria@mfa.rs   
Veb sajt: http://www.sofia.mfa.gov.rs

 


 
 
 
10.06.2024 – Ambasador Ž. Jović uručio nagrade za kompaniju godine u Bugarskoj

Na desetogodišnjicu manifestacije "Kompanija godine", u prisustvu brojnih zvanica iz javnog života Bugarske, kao i predstavnika biznisa ne samo iz Bugraske nego i šireg regiona, dodeljene su nagrade kompanijama koje su u protekloj godini bile najbolje u oblasti marketinga, upravljanja i inovacija.

Ambasador Jović je tom prilikom uručio nagrade direktoru Kompanije "Mercedes", Negovanu Josifoviću, inače državljaninu Srbije koji nekoliko godina živi i radi u Sofiji, i predstavnici kompanije "Zepter Bulgaria", Milici Radulović.

Ambasador se prisutnima i organizatorima zahvalio na prepoznavanju kvaliteta koje imaju srpske kompanije i srpski državljani koji žive i rade u Bugarskoj, a koji time na najbolji način doprinose širenju ugleda Srbije i stvaranju uslova za još jače povezivanje Srbije i Bugarske.


05.06.2024 – Ambasador Ž. Jović i izaslanik odbrane, potpukovnik Ž. Simić prisustvovali svečanom otvaranju 16. Međunarodnog sajma vojne opreme u Plovdivu

U prisustvu predsednika R. Bugarske, Rumena Radeva, ministra odbrane R. Bugarske, drugih visokih zvaničnika, brojnih inostranih delegacija i predstavnika dipkor-a, danas je u Plovdivu svečano otvoren 16. Međunarodni sajam „Hemus - odbrana, antiterorizam i bezbednost“.

Sajmu su prisustvovali i ambasador Jović i izaslanik odbrane R. Srbije, potpukovnik, Željko Simić, koji su kroz brojne kontakte tokom manifestacije predstavili kapacitete i potencijale srpske odbrambene industrije i konkretne delegacije pozvali da posete Srbiju i uspostave čvršće kontakte sa našim proizvođačima.


03.06.2024 - 21. Međunarodni dečji etno festival ,,Deca Balkana s duhovnošću Evrope" održan u Haskovu, R. Bugarskoj

Na 21. Međunarodnom dečjem etno festivalu ,,Deca Balkana s duhovnošću Evrope” održanom u Haskovu, u Bugarskoj, Hor i Baletski studio Dečjeg kulturnog centra Beograd osvojili su četiri pehara - dve specijalne nagrade i treće mesto u kategorijama Vokalni ansambli pop, rok, džez i Moderan balet. Baletski studio predstavio se sa dve koreografije, a Hor sa dve horske numere i jednom solističkom kompozicijom u izvođenju Ljubice Stojkić.

Festival, koji se održava povodom proslave 1. juna – Međunarodnog dana deteta, tradicionalno se održava na Letnjoj pozorišnoj sceni u zelenoj oazi Mineralne banje u okolini Haskova.

Takmičenje vokalnih i plesnih grupa sa Balkana – Bosne i Hercegovine, Moldavije, Rumunije, Severne Makedonije, Rusije, Ukrajine, Srbije, Crne Gore i iz svih oblasti Bugarske pratila je Bugarska nacionalna televizija, koja je snimala Gala koncert i takmičenje dece Balkana u muziciranju, pevanju i plesu.

Nakon izuzetno uspešnog nastupa na festivalu u Haskovu, mladi ambasadori kulture iz Dečjeg kulturnog centra Beograd bili su i uvaženi gosti Ambasade Srbije u Sofiji.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova