| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Veliko Trnovo 3
1504 SOFIJA
BUGARSKA

Telefon: + 3592 / 946-16-35 Lokacija/Mapa
Telefon: + 3592 / 946-16-33 Konzularna nadležnost
Faks:     + 3592 / 946-10-59 Počasni konzuli
E-mail: sofia@emb-serbia.com  
Veb sajt: http://www.sofia.mfa.gov.rs  

 
02.07.2018 - ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА ЗА НАБАВКУ РАДОВА НА КОМПЛЕКСУ СРПСКО ВОЈНИЧКО ГРОБЉЕ 1912-1919 У СОФИЈИ - ПОКАНА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОФЕРТИ ЗА ПОРЪЧКАТА НА РАБОТИТЕ НА КОМПЛЕКСА НА СРЪБСКОТО ВОЕННО ГРОБИЩЕ 1912-1919 В СОФИЯ

Амбасада Републике Србије у Софији објављује Позив за подношење понуда за набавку радова на санацији и рестаурацији комплекса Српско војничко гробље 1912-1919 у Софији. Позив и Конкурсна документација (Књига 1 и Књига 2) могу се преузети на следећим интернет адресама:

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/01_-_ПОЗИВ_ЗА_ПОДНОШЕЊЕ_ПОНУДА.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/02_Књига_1.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/03_Књига_2.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/04_ПОЈАШЊЕЊЕ_КОНКУРСНЕ_ДОКУМЕНТАЦИЈЕ.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Odluka_o_obustavi_postupka_nabavke_radova_na_sanaciji_vojnickog_groblja_u_Sofiji.pdf

Посолството на Република Сърбия в Република България обявява Покана за представяне на оферти за поръчката на работите по санирането и реставрацията на комплекса на Сръбското военно гробище 1912-1919 в София. Поканата и Конкурсната документация (Книга 1 и Книга 2) могат да бъдат изтеглени от следните уебсайтове:

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/01_ПОКАНА_ЗА_ПРЕДСТАВЯНЕ_НА_ОФЕРТA.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/02_Книга_1_–_превод_на_български_език.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/03_Книга_2_–_превод_на_български_език.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/04_ПОЯСНЕНИЕ_НА_КОНКУРСНАТА_ДОКУМЕНТАЦИЯ_–_превод_на_български.pdf

 

 

 


Finansiranje mobilnosti umetnika

Ministarstvo kulture Republike Srbije godinama unazad redovno raspisuje KONKURSE za FINANSIRANJE MOBILNOSTI umetnika, profesionalnih kadrova i stručnjaka u oblasti kulture, koji svojim radom i projektima doprinose promociji kulturne baštine Srbije i modernog umetničkog stvaralaštva njenih građana, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

S tim u vezi, Ambasada Republike Srbije u Sofiji obaveštava da je sledeći ovakav konkurs planiran za septembar 2018. godine, te poziva zainteresovane radnike iz oblasti umetnosti da dodatne informacije o ovome pronađu na sledećoj internet adresi:

www.kultura.gov.rs/konkursi


 
 
Komemoracija na srpskom vojničkom groblju u Sofiji i prijem u Ambasadi povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu

Povodom stogodišnjice obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu i odavanja počasti srpskim vojnicima koji su dali svoje živote za odbranu domovine, ambasada RS u Sofiji je u petak, 9. novembra o.g, tradicionalno i u skladu s ustaljenom praksom, organizovala komemorativnu svečanost na Srpskom vojničkom groblju u Sofiji. Na početku ceremonije, uz zvuke vojničke trube, ispred spomenika palim srpskim vojnicima podignuta je zastava RS a zatim su sveštenici SPC iz Pirota, u pratnji pirotskog crkvenog hora, održali opelo za postradale srpske vojnike na teritoriji Bugarske u periodu od 1912-1913. Ambasador V.Ćurgus je održao govor u čast palim borcima Srpske vojske u Prvom sv.ratu, nakon čega se pristupilo ceremoniji polaganja venaca.

Istog dana u popodnevnim časovima u prostijama Ambasade priređen je prigodni prijem, na kome je bilo je prisutno oko 350 gostiju iz Srbije i Bugarske, kao i brojni predstavnici ovdašnjeg diplomatskog kora. 


Kvadrilateralni sastanak PR RS A. Vučića s premijerima Bugarske, Rumunije i Grčke, u Varni, 2.11.2018

Peti po redu kvadrilateralni sastanak PR Vučića s premijerima Bugarske, Rumunije i Grčke održan je u Varni, 2.11.2018. Na poziv PV RB Borisova u svojstvu gosta učestvovao je i premijer Izraela B.Netanjahu. On je sa četvoricom balkanskih lidera imao zajednički ručak, a prethodno i bilateralne razgovore. 

Fokus samita bio je na infrastrukturnim projektima u regionu, energetici, a sa skupa je potekla i nova ideja da se Srbija, Bugarska, Grčka i Rumunija kandiduju za zajedničkog domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu 20130.g. Dogovoreno je da sledeći kvadrilateralni sastanak održi u decembru o.g. u Beogradu, na kojem će na poziv PR Vučića kao domaćina sastanka gost biti austrijski kancelar S. Kurc. Događaju u Varni i razgovorima četvorice visokih zvaničnika dat je izvanredan medijski tretman i publicitet.  


Poseta parlamentarne delegacije RS Bugarskoj, 11-12.septembar 2018

Predsednica Narodne skupštine RS Maja Gojković bila je u zvaničnoj poseti Sofiji 11. septembra 2018. godine. Tokom posete susrela se sa predsednicom bugarskog Narodnog sobranja Cvetom Karajančevom, predsednikom Bugarske Rumenom Radevim i drugim visokim bugarskim zvaničnicima.

 

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova