| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 12:00 часова

Празници

Адреса
Veliko Trnovo 3
1504 СОФИЈА
БУГАРСКА

Телефон:  + 3592 / 946-16-35 Локација/Мапа
Телефон:  + 3592 / 946-16-33 Конзуларна надлежност
Факс:        + 3592 / 946-10-59 Почасни конзули
Е-mail: sofia@emb-serbia.com  
Веб сајт: http://www.sofia.mfa.gov.rs  

 


 
02.07.2018 - ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА ЗА НАБАВКУ РАДОВА НА КОМПЛЕКСУ СРПСКО ВОЈНИЧКО ГРОБЉЕ 1912-1919 У СОФИЈИ - ПОКАНА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОФЕРТИ ЗА ПОРЪЧКАТА НА РАБОТИТЕ НА КОМПЛЕКСА НА СРЪБСКОТО ВОЕННО ГРОБИЩЕ 1912-1919 В СОФИЯ

Амбасада Републике Србије у Софији објављује Позив за подношење понуда за набавку радова на санацији и рестаурацији комплекса Српско војничко гробље 1912-1919 у Софији. Позив и Конкурсна документација (Књига 1 и Књига 2) могу се преузети на следећим интернет адресама:

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/01_-_ПОЗИВ_ЗА_ПОДНОШЕЊЕ_ПОНУДА.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/02_Књига_1.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/03_Књига_2.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/04_ПОЈАШЊЕЊЕ_КОНКУРСНЕ_ДОКУМЕНТАЦИЈЕ.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Odluka_o_obustavi_postupka_nabavke_radova_na_sanaciji_vojnickog_groblja_u_Sofiji.pdf

Посолството на Република Сърбия в Република България обявява Покана за представяне на оферти за поръчката на работите по санирането и реставрацията на комплекса на Сръбското военно гробище 1912-1919 в София. Поканата и Конкурсната документация (Книга 1 и Книга 2) могат да бъдат изтеглени от следните уебсайтове:

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/01_ПОКАНА_ЗА_ПРЕДСТАВЯНЕ_НА_ОФЕРТA.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/02_Книга_1_–_превод_на_български_език.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/03_Книга_2_–_превод_на_български_език.pdf

http://www.sofia.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/04_ПОЯСНЕНИЕ_НА_КОНКУРСНАТА_ДОКУМЕНТАЦИЯ_–_превод_на_български.pdf

 

 

 


Финасирање мобилности уметника

Министарство културе Републике Србије годинама уназад редовно расписује КОНКУРСЕ за ФИНАНСИРАЊЕ МОБИЛНОСТИ уметника, професионалних кадрова и стручњака у области културе, који својим радом и пројектима доприносе промоцији културне баштине Србије и модерног уметничког стваралаштва њених грађана, како у земљи, тако и у иностранству.

С тим у вези, Амбасада Републике Србије у Софији обавештава да је следећи овакав конкурс планиран за септембар 2018. године, те позива заинтересоване раднике из области уметности да додатне информације о овоме пронађу на следећој интернет адреси: 

www.kultura.gov.rs/konkursi

 

       


 
 
Комеморација на српском војничком гробљу у Софији и пријем у Амбасади поводом Дана примирја у Првом св.рату

Поводом стогодишњице обележавања Дана примирја у Првом св.рату, и одавања почасти српским војницима који су дали своје животе за одбрану домовине, амбасада РС у Софији је у петак, 9. новембра о.г, традиционално и у складу с устаљеном праксом, организовала комеморативну свечаност на Српском војничком гробљу у Софији. На почетку церемоније, уз звуке војничке трубе, испред споменика палим српским војницима подигнута је застава РС а затим су свештеници СПЦ из Пирота, у пратњи пиротског црквеног хора, одржали опело за пострадале српске војнике на територији Бугарске у периоду од 1912-1913. Амбасадор В.Ћургус је одржао говор у част палим борцима Српске војске у Првом св.рату, након чега се приступило церемонији полагања венаца.

Истог дана у поподневним часовима у простијама Амбасаде приређен је пригодни пријем, на коме је било је присутно око 350 гостију из Србије и Бугарске, као и бројни представници овдашњег дипломатског кора. 


Kvadrilateralni sastanak ПР РС А. Вучића с премијерима Бугарске, Румуније и Грчке, Варна, 2.11.2018

 

Peti po redu kvadrilateralni sastanak PR Vučića s premijerima Bugarske, Rumunije i Grčke održan je u Varni, 2.11.2018. Na poziv PV RB Borisova u svojstvu gosta učestvovao je i premijer Izraela B.Netanjahu. On je sa četvoricom balkanskih lidera imao zajednički ručak, a prethodno i bilateralne razgovore. 

Fokus samita bio je na infrastrukturnim projektima u regionu, energetici, a sa skupa je potekla i nova ideja da se Srbija, Bugarska, Grčka i Rumunija kandiduju za zajedničkog domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu 20130.g. Dogovoreno je da sledeći kvadrilateralni sastanak održi u decembru o.g. u Beogradu, na kojem će na poziv PR Vučića kao domaćina sastanka gost biti austrijski kancelar S. Kurc. Događaju u Varni i razgovorima četvorice visokih zvaničnika dat je izvanredan medijski tretman i publicitet.  


Посета парламентарне делегације РС Бугарској, 11-12.9.2018

Председница Народне скупштине РС Маја Гојковић била је у званичној посети Софији 11. септембра 2018. године. Током посете сусрела се са председницом бугарског Народног собрања Цветом Карајанчевом, председником Бугарске Руменом Радевим и другим високим бугарским званичницима.

 

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова