| |     latinica | english  
Насловна
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак:
9:00 – 17:00 часова

Конзуларно одељење
(рад са странкама):
09:00 - 12:00 часова
 

 Празници

Адреса
Ул. Велико Трново бр. 3
1504 СОФИЈА
БУГАРСКА

Телефон:  + 3592 / 946-16-35 Локација/Мапа
Телефон:  + 3592 / 946-16-33 Конзуларна надлежност
Факс:        + 3592 / 946-10-59 Почасни конзули
Е-mail: srb.emb.bulgaria@mfa.rs   
Веб сајт: http://www.sofia.mfa.gov.rs

 

 

КОРОНА ВИРУС

COVID-19

Дневно ажурне информације у вези са мерама Владе Р. Србије могу се наћи на следећем линку: https://www.srbija.gov.rs/


УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ

Информација о COVID-19 режиму уласка у Републику Србију доступна је на интернет страници Министарства спољних послова Републике Србије, на српском и енглеском језику.

Covid-19 – услови за улазак у Републику Србију:

https://www.mfa.rs/gradjani/ulazak-u-srbiju/covid-19-uslovi-za-ulazak

COVID-19 – Entry Conditions:

https://www.mfa.gov.rs/en/citizens/travel-serbia/covid-19-entry-requirements

 
 

УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ БУГАРСКУ

Информације о епидемиолошкој ситуацији у Р. Бугарској можете пронаћи на сајту: https://coronavirus.bg/bg/news

 

Од 13.04.2022. године, лица која долазе из Србије могу у Бугарску улазити без ковид докумената, односно није им потребан ни сертификат о вакцинацији, ни сертификат о прележаној болести ни сертификат о извршеном ПЦР или антиген тестирању

*************************************************

ТРОШКОВИ ЛЕЧЕЊА СРПСКИХ ДРЖАВЉАНА КОЈИ ОБОЛЕ ОД КОРОНА ВИРУСА ТОКОМ ТУРИСТИЧКОГ БОРАВКА У Р. БУГАРСКОЈ:

Осигурана лица Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО) за време приватног боравка у иностранству (туристички боравак), имају право на коришћење здравствене заштите на терет средстава обавезног здравственог осигурања само у случају хитне медицинске помоћи како би се отклонила непосредна опасност по живот и здравље осигураних лица.
Да би осигурана лица остварила право на коришћење здравствене заштите у Р. Бугарској на основу билатералног Споразума о социјалној сигурности, потребно је да, пре поласка на пут, прибаве двојезични образац.

Информација о поступку издавања наведеног обрасца може се наћи на следећем линку:

http://www.rfzo.rs/index.php/osiguranalica/zz-u-ino/hitna-pomoc-ino
 

Изузетно, уколико образац није издат пре поласка на пут, а указана је хитна медицинска помоћ у иностранству, двојезични образац се, на захтев иностраног носиоца здравственог осигурања, изузетно може и накнадно издати.


У наставку текста дајемо тумачење Републичког фонда за здравствено осигурање у вези са трошковима лечења српских држављана који оболе од корона вируса током приватног боравка у Р. Бугарској (туристички боравак):


„Осигурано лице Републичког фонда за здравствено осигурање има право на лечење од вируса короне само у случају да му је потребна хитна медицинска помоћ, односно да му је од ове врсте вируса угрожен живот. Ту спада и дијагностика односно лечење болести или повреда осигураног лица која није пружена на захтев осигураног лица.“


„Хитна медицинска помоћ подразумева непосредну – тренутну медицинску помоћ која се пружа да би се избегло довођење осигураног лица у животну опасност, односно непоправљиво оштећење његовог здравља или смрт. Хитна медицинска помоћ подразумева и медицинску помоћ која се пружи у року од 12 сати од момента пријема осигураног лица у здравствену установу, односно приватну праксу да би се избегло довођење осигураног лица у животну опасност, односно непоправљиво оштећење његовог здравља или смрт."

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ХИТНУ ПОМОЋ ПОЗИВАТЕ ПРЕКО БРОЈА 112!

 

РАД СА СТРАНКАМА


Моле се странке да не долазе у Амбасаду без претходног договора, односно да за све упите контактирају Конзуларно одељење путем телефона: +359 2 946 16 33 (најбрже) или путем и-мејла: konz.sofia@mfa.rs.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Верзија за штампу
Контакт
Контакт
Празници
Почасни конзули